Lifestyle Healthcare

Overheerlijke summer Finger Food tortilla voor fris pittige eenvoud

20 juli 2018 | Feelgoodfood | evahernandezmiravete

Het valt je misschien op dat je bij warme zomerdagen minder eetlust hebt. In de zomer eten we meer salades en lichte gerechten. Je lichaam is een systeem met een constante lichaamstemperatuur. Als de zon schijnt, wordt je lichaam al warm genoeg, dus in plaats van veel eten, hebben we veel vocht nodig. Als je iets eet, moet je lichaam dit verwerken. Hoe zwaarder het eten, bijvoorbeeld eiwitten, of een grotere maaltijd, hoe meer warmte er vrijkomt. Hier krijg je het dus extra warm van. Daarom voelt het beter om kleinere porties te eten. Eet je zwaarder, dan kun je pepers toevoegen aan je maaltijd. Je krijgt het er even warm van, maar ze stimuleren je spijsvertering. Laat je verleiden met deze fris pittige summer finger food tortilla.

Gebruik de variaties in het gericht om je smaakpupillen te verrassen en hou rekening met je constitutie (lichaamsgewicht, lichaamsbouw en functioneren lichaam), je tijd en je budget. Let op de hoeveelheid conserveringsmiddelen, E-nummers en toegevoegde suikers. Less is more health!

Lees meer

Stress vrij ademen in 15 a 30 minuten

10 januari 2017 | Lifestyle Fit | evahernandezmiravete

Adem jezelf stress vrij! …Ademen gaat toch vanzelf of niet helemaal?

Mijn cliënten van de Lifestyle Fit Small Group Trainingen en ook die van het personal health leefstijl programma Fit for Life® weten dat de kern van al mijn trainingen de adem is. Zowel in het Latijns, het Grieks en het Sanskriet is onze luchtstroom verweven met de betekenis van ‘dat wat het leven geeft en creëert’ (de ‘ziel’, de geest en het lichaam). Voorbij de spirituele betekenis van het leven die door ons stroomt, zijn de oefeningen die ik deel praktisch van aard. Ik begin mensen met het aanleren van een combinatie van technieken die ik dank aan ervaren yoga leraren en artsen van The Harvard Medical School ter verlaging en preventie van de stress respons: deep breathing, ocean breathing of slow conscious breathing.

Stress klachten

Het merendeel van de mensen in mijn trainingen – ik durf te wedden jij ook – is gewend om oppervlakkig en hoog te ademen. Het hoge tempo en onze drukke schema’s zorgen ervoor dat we onze adem regelmatig inhouden of heel kort uitademen. Het is een onbewuste stress respons. Stress zorgt niet alleen voor een hoge bloeddruk, maar het ondermijnt ons immuunsysteem, ons hormonale systeem en onze spijsvertering. Het kan depressie, zorgen en angst in de hand werken. We komen letterlijk niet tot rust, niet in ons lijf en niet in ons hoofd. Wat zijn voorbeelden van klachten: vermoeidheid, onrust in denken en doen, slechter slapen, stemmingswisselingen, een stijf en gespannen middenrif, stijve borstspieren,  spanning in nek -en hoofdspieren.

Voordelen stress vrij ademen

Het voelt onwennig voor de meeste cliënten om van onbewust en automatisch ademen, naar bewust, gefocust en gericht ademen te gaan op basis van verschillende technieken die in de loop van de tijd gedurende een training worden opgebouwd. Het vergt oefening en wat geduld, maar het is ontzettend effectief. Het leuke is dat de effecten van 10 a 15 minuten bewust, gericht en langzaam ademen al heel snel zichtbaar worden, vooral in de avonduren: cliënten die gegeneerd blijven gapen, zelfs met traantjes in de ogen, darmen die gaan knorren en borrelen of cliënten die bij de ontspanningsoefeningen op het eind in slaap dommelen of zachtjes snurken.

Bij mij geen gekwetst ego, maar blijdschap. Het parasympatisch systeem, de automatische ontspanningsstand Parking van ons autonome zenuwstelsel, treedt in werking met al zijn gezondheidseffecten.

Wat zijn de voordelen van regelmatige beoefening van deep breathing technieken:

  • Afname stress-respons en stress gerelateerde klachten;
  • Beter en dieper slapen;
  • Meer rust en minder druk in het hoofd;
  • Aandacht meer in het nu, meer ‘aanwezig’.
  • Makkelijker omschakelen van ‘actie stand’ naar ‘ontspanningsstand’.
  • Soepeler lijf wat ook pijnklachten kan verminderen
Stress vrij deep breathing technieken zelf ervaren?

Dat kan. Je kunt deelnemen aan gratis Lifestyle Fit Small Training proeflessen in Almere, Amstelveen en binnenkort in Amsterdam Noord in groepsverband en zo gebruik maken van een voordeliger tarief. Lifestyle Fit privé lessen op maat met één of meerdere personen zijn mogelijk. Deep breathing voor bedrijven en werknemers werkt super. In 15 a 30 minuten gaat iedereen weer frisser en meer ontspannen aan de slag. Vraag een persoonlijke offerte aan. Informeer via het contact formulier of info@evado.nl.

Breathing is about creating space for the present moment to unfold.

Eva Miravete Hernández

Blog: Voed de wortels van je hart!

21 december 2016 | Blog, Lifestyle Fit | evahernandezmiravete

Maanden is het stil geweest van mijn kant. Pauze. We doen het zelden. Ja, op de TV box, omdat we aan het multitasken zijn of bezig en het vervolg niet willen missen. Soms, als je te lang op pauze blijft staan van een film die je niet vooruit of achteruit kunt spoelen, dan staat deze helemaal stil. Dan moet je de film óf vanaf het begin weer afspelen óf een andere kiezen omdat je simpelweg geen zin hebt in een herhaling.

Dat is het mooie van een levenspauze. Je creëert een mogelijkheid om weer terug te gaan naar den beginne, de wortels van je hart. Het land of de plek waar je geboren bent, je familielijn, je verleden en je persoonlijke verhaal. En onopgemerkt, als de pauze maar lang genoeg duurt, dan blijft jouw film misschien steken. Je reikt naar de afstandsbediening, maar je voelt weerstand opkomen om dezelfde scenes nogmaals te herhalen. Je besluit te kiezen voor een andere film, een andere wending in je levensverhaal.

Voordat je dat doet, neem de tijd en kijk achterom. Kun je een diepe buiging maken naar je film producers, de gehele crew, de decor bouwers en zelfs jezelf als scriptschrijver? Want alles en iedereen die op de trein opstapt of uitstapt van jouw levensverhaal, brengt een geschenk: iets positiefs of negatiefs, vrolijkheid of verdriet, samenzijn of eenzaamheid, pech of geluk, verlies of een nieuw begin. Ze geven kleur aan je leven. Ze geven en soms onttrekken ze voeding aan de wortels van je hart. En als je alles kunt eren wat er is, dan wordt je hart alleen maar groter, sterker en veerkrachtiger.

Als het donker valt, zal – net als bij glas en lood ramen – jouw hartenlicht van binnenuit schijnen in ogen van blinde angsten en zorgen. Besteed dus aandacht en levensenergie aan die mensen en die zaken die er voor jou echt toe doen, want zij zijn de voedingsbodem van de wortels van je hart.

Wat mogen jullie van mij en ons verwachten in 2017? Je wordt in dit media tijdperk net als bij iedereen ook door ons lastig gevallen met maandelijkse nieuwsbrieven. Wij updaten onze site. Wij bieden je nieuwe levensstijl producten en inspiratie om je Fit for Life te voelen. In mijn blog zal de stem van mijn hart, verstand, ervaring en intuitie blijven doorklinken. Want het contact en de uitwisseling met jou is voeding voor mijn hart.

Wij wensen jou fijne feestdagen en een gelukkig, gezond 2017 met hartekracht en humor!

Eva Miravete Hernández

Met een diepe buiging van dankbaarheid naar de belangrijkste vrouwen in mijn leven

Klassieke Spaanse tortilla met een gezonde twist

11 april 2016 | Blog, Feelgoodfood | evahernandezmiravete

De Spaanse tortilla. Een simpele en geliefde klassieker die nooit ontbreekt in de keuken van ieder zichzelf respecterende Spanjaard. Toch is deze hartige taart een stevige hap. Vetten (stukjes chorizo “bloedworst” en gebakken aardappelen in olijfolie), gecombineerd met eiwitten (eieren) en koolhydraten (aardappelen) met een hoge GI (Glychemische Index). Deze index geeft aan hoe snel de koolhydraten in de darm worden verteerd en als glucose worden opgenomen in het bloed. Hoge suikerspiegelniveau’s worden geassocieerd met verschillende chronische ziekten (diabetes II, hart-en vaatziekten, overgewicht, kanker, enz.)  Lees meer

Bronnen van geluk

11 april 2016 | Blog, Body & Mind | evahernandezmiravete

Al weken kom ik er niet aan toe om iets met je te delen via mijn blog of nieuwsbrief. Drukdruk,  gestrest? Welnee, ik heb al meerdere weken de opa’s Statler en Waldorf van de Muppetshow die op high tea bezoek zijn bij de desperate housewives.  Een kakofonie aan gezeur, opmerkingen en creatieve ideeën. Waarom nu opeens al die drukte mijn hoofd? Simpel. Ik heb besloten steeds meer bewust mijn tijd en energie te stoppen in zaken en mensen die bijdragen aan mijn levenskwaliteit en die van anderen. Intrinsieke waarde boven (materieel) succes. Ik zeg vaker nee, maar ook bewust ja tegen datgene wat er echt toe doet. Dit geeft mij voldoening en innerlijke vreugde.

Lees meer

Gezondheid gaat over leiderschap

27 januari 2016 | Blog, Lifestyle Fit | evahernandezmiravete

Ik sport al ruim twintig jaar vanaf mijn achttiende en ik heb tien jaar een body-mind center gerund. Dan ken je het scenario maar al te goed: de Nieuwjaarsvoornemens! Vol optimisme zie je een stroom van nieuwe, hoopvolle gezichten langskomen en een maand later heeft de helft al goede smoesjes waarom ze niet meer van de bank afkomen. Geef het nog twee of drie maanden en je houdt 10% over. Zijn we nu allemaal zo lui en hebben we totaal geen wilskracht?

Lees meer

Ik wil, ik wil…discipline of toewijding?

16 november 2015 | Blog, Personal Empowerment | evahernandezmiravete

Het is niet zo vreemd dat de meeste mensen niet echt een positieve associatie hebben met het woord discipline. Ik zie een verzuurd, tenger wiskunde mannetje met een ijzige blik en een liniaal als lippen, ijsberend door een klaslokaal in de jaren twintig. Scheurend kraakbeen van oorvijgen waar Pythagoras geen brood van lust. Mijn ultieme schoolvoorbeeld van disciplinaire tucht zijn Amerikaanse oorlogsfilms.  Een sergeant van mid-veertig, slang aderen kloppend in zijn vuurrode nek, een cortisol gehalte die zijn anus uitspuit, tierend tegen een slungelig, onbeholpen broekie: ‘jij, hoerenzoon, jouw moeder heeft vast haar broer geneukt dat je met zo’n imbeciele kutkop ter wereld bent gekomen. Je bent een schande voor het menselijk ras en het leger! Mijn nichtje van twee met Down is dit beroep nog waardiger dan jij! De boodschap is duidelijk. Echte mannen maak je met constructieve feedback. Lees meer

Pijn als bron van verlichting

16 november 2015 | Blog, Body & Mind | evahernandezmiravete

Sinds de organisatie van Body Mind Lifestyle op de Nationale Gezondheidsbeurs in februari van dit jaar, heb ik geen letter meer geschreven voor mijn blog. Zolang ik mij kan herinneren heb ik geleefd met fysieke, geestelijke en emotionele pijn. Chronische klachten in bekken, rug en nek naar aanleiding van een motorongeluk als kind en een sportblessure als tiener. Een diep verdriet en een ondefinieerbare angst was mijn trouwe hond en reisgezel. Het had zich gevormd tot een beklemmende schaduw, sluimerend in de diepte. Het volgde mij op de voet vanuit een onbenoembare tijd en plek die schuilgingen achter het heiligdom van de geheugenpoort. Lees meer

Copyright @ Evado Lifestyle | All courses are subject to the copyright of Evado Lifestyle