Lifestyle Healthcare

Overheerlijke summer Finger Food tortilla voor fris pittige eenvoud

20 juli 2018 | Feelgoodfood | evahernandezmiravete

Het valt je misschien op dat je bij warme zomerdagen minder eetlust hebt. In de zomer eten we meer salades en lichte gerechten. Je lichaam is een systeem met een constante lichaamstemperatuur. Als de zon schijnt, wordt je lichaam al warm genoeg, dus in plaats van veel eten, hebben we veel vocht nodig. Als je iets eet, moet je lichaam dit verwerken. Hoe zwaarder het eten, bijvoorbeeld eiwitten, of een grotere maaltijd, hoe meer warmte er vrijkomt. Hier krijg je het dus extra warm van. Daarom voelt het beter om kleinere porties te eten. Eet je zwaarder, dan kun je pepers toevoegen aan je maaltijd. Je krijgt het er even warm van, maar ze stimuleren je spijsvertering. Laat je verleiden met deze fris pittige summer finger food tortilla.

Gebruik de variaties in het gericht om je smaakpupillen te verrassen en hou rekening met je constitutie (lichaamsgewicht, lichaamsbouw en functioneren lichaam), je tijd en je budget. Let op de hoeveelheid conserveringsmiddelen, E-nummers en toegevoegde suikers. Less is more health!

Lees meer

Klassieke Spaanse tortilla met een gezonde twist

11 april 2016 | Blog, Feelgoodfood | evahernandezmiravete

De Spaanse tortilla. Een simpele en geliefde klassieker die nooit ontbreekt in de keuken van ieder zichzelf respecterende Spanjaard. Toch is deze hartige taart een stevige hap. Vetten (stukjes chorizo “bloedworst” en gebakken aardappelen in olijfolie), gecombineerd met eiwitten (eieren) en koolhydraten (aardappelen) met een hoge GI (Glychemische Index). Deze index geeft aan hoe snel de koolhydraten in de darm worden verteerd en als glucose worden opgenomen in het bloed. Hoge suikerspiegelniveau’s worden geassocieerd met verschillende chronische ziekten (diabetes II, hart-en vaatziekten, overgewicht, kanker, enz.)  Lees meer

Copyright @ Evado Lifestyle | All courses are subject to the copyright of Evado Lifestyle