Lifestyle Healthcare

Mindfulness Training

8 weekse Mindfulness Training Amsterdam

De grondlegger van de 8-weekse Mindfulness training is Jon Kabatt Zin. Mindfulness is een vorm van meditatie die zijn oorsprong vind in een traditie van 2500 jaar oud, namelijk het Boeddhisme. Mindfulness heeft in de kern niets met religie te maken. Het is een vorm van aandacht geven. Het heeft ook niets met geloof te maken. Een observerende en kritische houding wordt aangemoedigd, geen naïeve houding. Daarnaast vraagt mindfulness ook om een open houding, tegenover een gesloten houding, waarin je elk nieuw moment en het leven dat zich ontvouwt en per moment verandert, een kans geeft.

In mindfulness meditatie wordt direct gewerkt met gedachten, gevoelens en lichamelijke gewaarwordingen. Je aanschouwt de interacties tussen en de gevolgen voor jouw leven. Het is een eenvoudige methode waarin je je gezonde boerenverstand leert gebruiken en daarom ook zeer geschikte voor de meer kritische mensen onder ons op voorwaarde dat je een open houding kunt aannemen.

Mindfulness leer je niet, maar ervaar je. Het is een ervaringsgerichte methode. Dit is belangrijk. Je hoeft niet te geloven wat de trainer je aanreikt, maar je luistert, je geeft het een kans en op basis van je eigen ervaring beslis je of het voor jou werkt of niet.

Deze mindfulness training helpt jou om:

 • Beter om te gaan met stress.
 • Meer rust in je hoofd en in je lijf te ervaren: minder zorgen, piekeren, angsten en onrust.
 • Je nachtrust te verbeteren.
 • Meer balans te ervaren tussen doen (de doe stand) en ontspanning (zijn stand).
 • Meer aanwezig te zijn in het hier en nu.
 • *Negatieve gedachten -en emotiepatronen van somberheid, neerslachtigheid en depressie te verminderen.
 • *De kans op terugval in depressie en burn-out klachten te verminderen (emotie-gedachten-gedrag patronen).

* Deze MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction) training kan opgevolgd worden door de training Mindful Living. In deze training wordt het toepassen van aandacht in het dagelijks leven verder uitgediept in verschillende thema’s: voeding, bewegen en ontspannen, relatie met jezelf, relatie tot anderen.

Voor wie is de mindfulness training geschikt?

 • De training is geschikt voor iedereen die graag de eerder genoemde voordelen en resultaten wil ervaren.
 • Mensen die hersteld zijn van een burn-out – en of depressie en terugval willen voorkomen.
 • Mensen die in de herstelfase zitten van een burn-out of een depressie en die onder begeleiding zijn van een bedrijfsarts, huisarts of therapeut.

Locatie

Locatie volgt, Amsterdam

 • Voldoende gratis parkeergelegenheid.

Trainingsdata

Start zondag April 2019

Mindfulness Training dagen:

Tijd: 15.00 – 17.00

Gratis introductie sessies Mindfulness training & Mindfulness Living

Zondag  maart 2019

Tijd: 15.00 – 16.30

Kosten mindfulness training en vergoeding

De kosten voor privé personen van de mindfulness training, 8 weken (16 uur) zijn € 369,80. Bij inschrijving op de introductiedagen, ontvang je € 30,00 korting op de Mindfulness Training. Schrijf je jezelf ook in voor de training Mindful Living, dan krijg je op  beide trainingen € 50,00 korting.

De kosten voor Crunch leden voor de mindfulness training zijn € 300,00 (25% korting). Schrijf je jezelf op de introductiedagen ook in voor de vervolg training Mindful Living, dan krijg je op deze training € 30,00 korting.

Als je de Mindfulness training declareert via je bedrijf of bij je werkgever zijn de kosten € 450,00 incl. BTW. Verschillende verzekeringsmaatschappijen vergoeden mindfulness training door gecertificeerde trainers. Informeer hierover bij je verzekeraar.

Inbegrepen bij de training:

 • Intake gesprek, werkboek en audiomateriaal.
 • Toegang tot Healthclub The Crunch cardio, fitness & groepslessen gedurende 2 maanden. Ingang vanaf de vijfde week van de training of na de achtste week van de training als vervolg.
 • Gebruik van sauna, stoombad, relax-ruimte gedurende 2 maanden.
 • 8 Weken personal training/voeding schema op basis van mogelijkheden en behoeften op aanvraag ( € 40,00 i.p.v. € 65,00)
Copyright @ Evado Lifestyle | All courses are subject to the copyright of Evado Lifestyle