Lifestyle Healthcare

Stress vrij ademen

Diep adem technieken om stress te verminderen en weer fris en ontspannen naar je werk terug te keren!

Deep breathing 

“Vechten of vluchten” staat bekend als de stress respons. Het is een gezonde primitieve reactie die ons beschermt tegen gevaren en ons helpt nieuwe uitdagingen aan te gaan. We leven in een mondiale realiteit en we zijn dan ook voortdurend blootgesteld aan informatie. Ons dagelijks leven is vaak druk en hectisch. Wij hebben met meer onzekerheden te maken. Reguliere situaties en problemen – zoals zorgen over geld, werk, kinderen, studie, relaties en zelfs vast te zitten in het verkeer, kan dus leiden tot het onbewuste stress respons.

Mijn cliënten weten dat de kern van al mijn trainingen de adem is.. Ik leer mensen een combinatie van technieken die ik dank aan ervaren yoga leraren en artsen van The Harvard Medical School ter verlaging en preventie van de stress respons: deep breathing, ocean breathing of slow conscious breathing.

Dagelijkse problemen gerelateerd aan stress

Het merendeel van de mensen in mijn trainingen – ik durf te wedden jij ook – is gewend om oppervlakkig en hoog te ademen. Het hoge tempo en onze drukke schema’s zorgen ervoor dat we onze adem regelmatig inhouden of heel kort uitademen. Het is een onbewuste stress respons. Stress zorgt niet alleen voor een hoge bloeddruk, maar het ondermijnt ons immuunsysteem, ons hormonale systeem en onze spijsvertering. Het kan depressie, zorgen en angst in de hand werken. We komen letterlijk niet tot rust, niet in ons lijf en niet in ons hoofd.

Wat zijn voorbeelden van klachten:

  • vermoeidheid, onrust in denken en doen, slechter slapen, stemmingswisselingen;
  • een stijf en gespannen middenrif, stijve borstspieren,  spanning in nek -en hoofdspieren.
Voordelen

Wat zijn de voordelen van regelmatige beoefening van deep breathing technieken:

  • Afname stress-respons en stress gerelateerde klachten;
  • Beter en dieper slapen;
  • Meer rust en minder druk in het hoofd;
  • Aandacht meer in het nu, meer ‘aanwezig’.
  • Makkelijker omschakelen van ‘actie stand’ naar ‘ontspanningsstand’.
  • Soepeler lijf wat ook pijnklachten kan verminderen.
Hoe kunnen we je helpen?

We bieden korte sessies aan van 30 minuten – een combinatie van deep breathing technieken, aanwezigheid en mindfulness technieken om het lichaam en de geest  te ontspannen en de ontspannings respons op te roepen; een staat van diepe rust. Bij het werken met ademhalingsoefeningen kunnen onderliggende oorzaken letterlijk ‘vrij’ komen. Burn-out, overspannenheid, emoties van verdriet, boosheid, rouw, onzekerheid, angst, enz. Binnen de competenties van de trainer en coach kan er coaching worden aangeboden. Valt het qua ernst van de problematiek buiten de scope, dan zal worden doorverwezen naar goede therapeuten binnen of buiten het netwerk.

Breathing4Business

Korte deep breathing of slow conscious breathing sessies zijn ook geweldig voor bedrijven. Het is makkelijk toe te passen in de werkomgeving. Je kunt navraag doen via info@evado.nl of het contact formulier op de site.

AanbodDuurPrijzenLocatie
Gratis intake
(vragen, fysieke test, oefening)
45 minutes€ 0,-Evado Lifestyle - Amstelveen
Health Club The Crunch - Amsterdam
6 privé sessies30 minutes€ 150,-Evado Lifestyle - Amstelveen
Health Club The Crunch - Amsterdam
Coaching sessie30 minuten€ 37,50
3 Coaching sessies30 minuten€ 90,00
Privé sessies thuis of eldersMail naar info@evado.nl
Breathing for BusinessMail naar info@evado.nl
Copyright @ Evado Lifestyle | All courses are subject to the copyright of Evado Lifestyle