Lifestyle Healthcare

Pilates Yoga Lifestyle FIT SGT

Pilates Yoga Lifestyle Fit Small Group Training (SGT)

Pilates Yoga Lifestyle Fit Small Group training is voor die mensen die graag wekelijks een BOOST willen geven aan hun gezondheid in groepsverband en zo profiteren van een voordeliger tarief. Het is een gebalanceerde en zorgvuldig samengestelde training van blokken van 12 weken bestaande uit:

 • Ademtraining
 • Pilates
 • Vinyasa/Hatha Yoga
 • Mindfulness, meditatie en ontspanning.
Duur en werkwijze

De trainingsblokken van Pilates Yoga Lifestyle Fit SGT hebben een duur van 12 weken. Het maximaal aantal deelnemers is afhankelijk van de locatie tussen de 5 à maximaal 10 personen om een hoge mate aan persoonlijke aandacht per deelnemer te garanderen. Deelnemers dienen voor de start van de training ingeschreven te staan. Tussentijdse inschrijving is niet toegestaan. Het stelt de trainer en de deelnemers in staat om ontwikkeling en vooruitgang te realiseren. Geïnteresseerden hebben de mogelijkheid om maximaal twee gratis proeflessen te volgen, behalve in het geval van speciale kennismakingsacties. Alle deelnemers starten met de basis om de juiste technieken goed aan te leren. Na het eerste blok kan gekozen worden voor blokken met een andere moeilijkheidsgraad.

Locaties en prijzen

Klik op het menu Lifestyle Fit in de navigatiebalk, of klik hier voor meer info.

Deelname

Vereisten voor deelname niveau I:

 • Invullen intake formulier. Het formulier dient ingevuld meegenomen te worden.
 • Afspraak voor 30 minuten anamnese (tevens fysieke intake) voor het bepalen van de persoonlijke aandachtsgebieden. tijdens de training; o.a. beweeglijkheid, functie beperkingen, spierspanning, klachten en/of blessures.
 • Inschrijving en betaling voor de startdatum is vereist.
 • Toewijding om lessen consequent te volgen.
 • Voor beginners, mensen die rekening moeten houden met blessures/beperkingen, mensen die qua energie een rustiger tempo en een lagere intensiteit wensen.

Vereisten voor deelname niveau II:

 • Deelnemer dient aan minimaal één van de volgende criteria te voldoen: minimaal 9 lessen te hebben gevolgd op niveau I; een goede basis te hebben in Pilates en/of beginnersniveau in Yoga; een gedegen sportbasis waarbij eventueel extra basislessen worden genomen in de juiste ondersteunende ademhalingstechniek.
 • Inschrijving en betaling voor de startdatum is vereist inclusief betaling materiaalgebruik.
 • Toewijding om lessen consequent te volgen.
 • Korte schriftelijke evaluatie van de eigen doelstellingen van het intakeformulier en het specifiek maken voor niveau II.
 • Voor deelnemers met meer ervaring, een goede fysieke conditie en die een hogere trainingsintensiteit aankunnen en wensen.
Pilates Yoga Lifestyle FIT SGT voor preventie en levensplezier

Het algemene doel van deze training is je Fit voor Life voelen: energie en levensgeluk voor langer en vitaal leven. Samen gaan we de fysieke en mentale secundaire verouderingsfactoren van onze dagelijkse activiteiten tegen (gebrek aan beweging, ontspanning en stress). Herken je het volgende?

 • Je zit veel (op het werk, in de file, voor de televisie), je belast je lijf te weinig of juist té veel of verkeerd. Dit veroorzaakt stijfheid, vermoeidheid, minder energie en op den duur rug, nek en schouderklachten.
 • Door de toegenomen automatisering doe je fysiek veel minder. Hierdoor verslappen je ‘core spieren’ (rug, buik, bekken) waardoor je eerder ‘in je banden’ gaat hangen. Je gaat bewust en onbewust compenseren wat allerlei spanning genereerd.
 • Stress, voedingsgewoonten, minder beweging, minder slaap of oppervlakkige/slechte ademhaling zorgen voor een lager energieniveau, minder rust in je hoofd en/of meer onrust.

Tijdens de blokken van 12 weken wordt de belastbaarheid, intensiteit en moeilijkheidsgraad geleidelijk verhoogt. De doelen van de training zijn:

 • Spierketen training (rug, romp, benen); spieren zijn met elkaar verbonden in ketens. Een natuurlijke training die aansluit bij hoe je dagelijks je spieren gebruikt.
 • Trainen van ‘core spieren’ (buik, diepe rug, bekken) voor het verminderen of tegen gaan van nek/schouder en rugklachten.
 • Verbeteren van je ademhaling: ter ondersteuning bij inspanning of sporten, beter leren ontspannen, voor meer dagelijkse energie, een betere nachtrust en goed slapen.
 • Meer flexibiliteit en soepelheid in de spieren.
 • Meer rust in je hoofd, focus en positiviteit.

In niveau II wordt er gebruik gemaakt van materialen zoals blokken, riemen, weerstandsbanden en Pilates ballen zodat spiergroepen correct kunnen worden geïsoleerd, intensiever kunnen worden getraind qua kracht en/of soepelheid waarbij de veiligheid en gezondheid van deelnemers in acht wordt genomen.

Feedback klanten niveau I

“Ik vind dat ik sterker geworden ben maar ook soepeler. Alles kan beter maar ik heb niet eerder zoveel verschil gemerkt in zo een korte tijd. De yoga en pilates afgewisseld vind ik prima. De ontspanning erna ervaar ik ook zo. Heerlijk!! Ik vind dat ik meer kan ontspannen als ik lig dan zittend. De Mindfulness vind ik lastig. Ik vind jou manier van lesgeven heel prettig.”

“Ben soepeler en sterker, ook geestelijk. Fijn dat je checkt of we de houdingen goed uitvoeren en waar je wat moet voelen bij bepaalde houdingen”.

Trainer

De leefstijltrainer Eva Miravete Hernández is een professional met veel ervaring in het lesgeven, trainen en ontwikkelen van concepten voor een gezonde levensstijl. Check haar ervaring en opleidingen.

Je kunt je aanmelden voor de training of gratis proeflessen via het contact formulier op onze website of via e-mail.

Bouwstenen

Lifestyle Fit SGT is onderdeel van het Lifestyle programma. De bouwstenen zijn:

 1. Fysieke Intelligentie (FI) – het trainen en soepeler maken van het lijf;
 2. Cognitieve Intelligentie (CI) – ontspanning, rust, focus, aanwezigheid, Mindfulness;
 3. Emotionele Intelligentie (EI) – doorzettingsvermogen, respecteren en verleggen van grenzen, constructief omgaan met emoties en gedachten tijdens de training, interactie in groepsverband en positieve feedback.
Copyright @ Evado Lifestyle | All courses are subject to the copyright of Evado Lifestyle